Visi turėtų naudoti „iOS 16“ saugos patikros funkciją

Straipsnio, pavadinto Visi turėtų naudoti „iOS 16“ saugos patikros funkciją, vaizdas

Nuotrauka: rafapresas (Shutterstock)

Su iOS 16„Apple“ pristato dar daugiau į privatumą orientuotos funkcijos jūsų iPhone. Mes jau aptarėme Užrakinimo režimaskuri apsaugo jūsų duomenis, kai įtariate, kad jums gali būti pritaikytas sudėtingas Kibernetinė ataka. Ne visai universalus naudojimo atvejis, bet dar viena nauja funkcija, Saugos patikra gali būti naudinga visiems, turintiems „iPhone“. Tai leidžia greitai peržiūrėti, kas turi prieigą prie jūsų įrenginio duomenų –įskaitant jūsų vietą, bendrinamus užrašus ir prieigą prie namų –ir atšaukti tuos leidimus nedelsiant.

Anksčiau tekdavo rankiniu būdu surasti tokius dalykus kaip bendrinami kalendoriai ir užrašai ir po vieną pašalinkite iš jų žmones. Visi kiti saugos nustatymai taip pat buvo skirtingose ​​vietose. Naudodama saugos patikrą, „iOS 16“ viską atlieka už jus ir sumažina riziką, kad kažkas susidurs pasiekti savo informaciją be jūsų leidimo.

Kodėl turėtumėte naudoti „iOS 16“ saugos patikros funkciją

Saugos patikra yra jūsų iPhone saugos centras. Turėtumėte reguliariai jį tikrinti, kad įsitikintumėte, jog neleistini įrenginiai arba žmonės neturi prieigos prie jūsų duomenų ir veiklos. Tai leidžia peržiūrėti, kurios programos turi prieigą prie jūsų iPhone jutiklių ir jūsų asmeninių duomenų, ir leidžia patikrinti, ar nenaudojamos programos nepasiekia šios informacijos be jūsų žinios.

Naršydami šį skyrių galite lengvai pašalinti žmones iš bendrinamos prieigos. Jei pamiršite, kad kiti gali matyti kai kuriuos jūsų užrašus ar kalendoriaus įrašus, galite leisti jiems matyti daugiau savo duomenų, nei ketinote. Be to, žmonės, turintys prieigą prie jūsų namų programos, gali valdyti išmaniuosius įrenginius jūsų namuose, pvz., šviesas, duris ir išmaniuosius garsiakalbius. Tai gali sukelti nepageidaujamų situacijų, pvz., jūsų buvęs asmuo gali matyti jūsų pirkinių sąrašus ar suplanuotas keliones arba susidurti su išmanieji įrenginiai jūsų namuose.

Saugos patikra gali taip pat sustoti jus nuo netyčinio šlamšto siuntimo žmonėms. Kai bendrinate pastabas su kitais, jiems bus pranešta kiekvieną kartą, kai redaguojate. Jei naudojote Notes bendradarbiaudami su savo atostogų planavimas, bendrinamas užrašas nustoja būti naudingas pasibaigus kelionei. Jei kas nors netyčia atidarytų šį užrašą ir ką nors pakeistų per klaidą visi gauna erzinantį pranešimą.

Kaip naudoti saugos patikrą iOS 16

Straipsnio, pavadinto Visi turėtų naudoti „iOS 16“ saugos patikros funkciją, vaizdas

Ekrano nuotraukos: Pranay Parab

Kadangi saugos patikra kol kas yra „iOS 16“ funkcija Norėdami tai patikrinti, turėsite įdiegti „iOS 16“ beta versiją. Jei jums patogu prisiimti beta programinės įrangos riziką, vadovaukitės čia pateiktomis instrukcijomis norėdami atsisiųsti ir įdiegti naujausią iOS 16 beta versiją savo iPhone.

Norėdami naudoti saugos patikrą, eikite į Nustatymai > Privatumas ir sauga > Saugos patikra savo iPhone. Gali eiti į Tvarkykite bendrinimą ir prieigą pradėti.

Bakstelėkite Tęsti kitame puslapyje, o jūsų iPhone parodys sąrašą žmonių, su kuriais bendrinote užrašus ar kalendorius. Galite pasirinkti tuos, kuriuos norite pašalinti, tada eikite į juos Informacija skirtuką tame pačiame puslapyje.

Informacijos bendrinimo puslapyje galėsite matyti, kiek žmonių turi prieigą prie bendrinamų kalendorių, užrašų ar jūsų namų programos. Pasirinkite vieną iš jų ir bakstelėkite Apžvalgos bendrinimas. Kitame puslapyje dar kartą pasirinkite įrašus ir bakstelėkite Sustabdyti bendrinimą. Norėdami patvirtinti, turėsite dar kartą paliesti šį mygtuką.

Kitame puslapyje galėsite pamatyti, kurios programos turi prieigą prie jūsų duomenų ir jutiklių jūsų iPhone. Geriausia ten eiti Informacija skirtuką, pasirinkite kiekvieną kategoriją ir bakstelėkite Sustabdykite prieigą prie programų.

Paskutiniame puslapyje bus paprašyta peržiūrėti paskyros saugą. Vpatikrinkite, ar visi šiame puslapyje išvardyti įrenginiai yra jūsų ir ar juos naudojate. Jei pardavėte ar atidavėte bet kurį iš šiame puslapyje išvardytų įrenginių, pasirinkite ir pašalinkite juos. Do tas pats, jei kuris nors iš įrenginių priklauso kam nors kitam.

Ymūsų iPhone bus kitas paprašys patikrinti, ar jūsų patikimas telefono numeris ir pagalbos kontaktai yra atnaujinti. Opasilikite tik tuos žmones, kuriais pasitikite, o likusius pašalinkite. Taip pat jūsų bus paklausta, ar norite atnaujinti „Apple ID“ slaptažodį ir „iPhone“ kodą.

Jei kada nors atsidursite situacijoje, kai turite įsitikinti Niekas turi prieigą prie bet kokių jūsų duomenų, galite paliesti Avarinis atstatymas. Ši parinktis iš karto iš naujo nustato prieigą prie visų šių nustatymų vienu metu. Tai drastiškas žingsnis, tačiau tai gali būti būtina, atsižvelgiant į aplinkybes.

Baigę galite būti tikri, kad jūsų iPhone informacija negali būti pasiekiama be jūsų leidimo. Jei saugos patikros funkciją naudosite kartą per kelis mėnesius (jei ne dažniau), galite lengviau pailsėti žinodami jūsų duomenys yra saugūs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.